Moja restauracja bardzo dobrze sobie radzi w obecnych czasach. Mam bardzo dużo zamówień, bo mój biznes oferuję najlepsze potrawy kuchni meksykańskiej w dobrej cenie. Bardzo dbam o wyposażenie lokalu, a także o to, by moi pracownicy mogli wykonywać swoje obowiązki w odpowiednich strojach. Ostatnio musiałem zamówić zapaski kucharskie dla kucharzy, by mogli jakoś zabezpieczyć swoje spodnie przed sosami i tłuszczem.

Zakupiłem zapaski kucharskie w dobrej cenie

zapaska kucharskaPrzeglądałem oferty regionalnych producentów, by znaleźć najlepsze oferty. Przede wszystkim interesowało mnie, by zapaska kucharska chroniła przed zabrudzeniami spodnie kucharzy. Wiem, że zawsze mają na sobie odzież roboczą, ale wiem jak komfortowe jest, by pracować w czystym ubraniu. Sam pracowałem jako kucharz przez dwadzieścia lat, wiec wiem jak ważna jest dobra zapaska. Postanowiłem, że z pieniędzy restauracji wyposażę moich kucharzy w odpowiednie zapaski. Wiem, że wiele lokali zrzuca ten obowiązek na osoby pracujące, ale ja chciałem być w porządku. Przeglądałem strony internetowe z zapaskami i szukałem najlepszego rozwiązania. Przede wszystkim zależało mi na odpowiednim materiale, które szybko by się nie brudził, ale też nie był zbyt śliski. Zapaska ma przede wszystkim chronić odzież, wiec musi mieć odpowiednie właściwości wchłaniające tłuszcz i sosy. Wiadomo, że jak pracuje się w kuchni, to trzeba panować nad wieloma czynnościami w tym samym czasie. Odpowiednie zabezpieczenie odzieży jest bardzo ważne, by pracownicy czuli komfort, bo przecież nikt z nas nie chciałby pracować po dwanaście godzin w brudnych od sosu spodniach.  W końcu udało mi się znaleźć odpowiednie rozmiary zapasek. Mam dwóch kucharzy na stałe, którzy diametralnie różnią się od siebie wzrostem. Mateusz jest bardzo niski, a Grzegorz bardzo postawny i wysoki. Dlatego wybrałem odpowiednie zapaski w rozmiarach, które pasowałyby na tych kucharzy. Wiem, że na rynku dostępne są takie, które są ponoć uniwersalne, ale ja tam wolę bardziej indywidualne podejście.

W gastronomii nie ma czasu na zwroty i odsyłanie towaru. Dlatego zaufałem opiniom klientów jednej firmy i zamówiłem po kilka sztuk zapasek kucharskich. Zależało mi na tym, by towar przyszedł już w tym tygodniu, by w weekend panowie mogli pracować w mocnych, dopasowanych zapaskach. Bardzo zależy mi na dobrze pracowników, bo to stała ekipa tworzy dobrą restaurację i właśnie o tym trzeba pamiętać.